مخزن گالوانیزه

مخزن گالوانیزه، مخزن نگهداری آب آشامیدنی 

مخزن گالوانیزه عنوانی است که به مخازن فلزی استوانه ای یا مکعبی شکل اطلاق می گردد که برای نگهداری سیالات در حالت بهداشتی، به خصوص آب آشامیدنی مورد استفاده قرار می گیرد. مخازن گالوانیزه نگهداری یا استوریج تانک گالوانیزه Srorage Tank کاربرد ها فراوانی در صنایع مختلف دارد که در ادامه به تفصیل بیان خواهد شد.

یکی از انواع مرسوم و پر مصرف مخزن گالوانیزه، منبع کویل دار می باشد که در بسیاری از موارد از ورق گالوانیزه برای تولید آن استفاده می گردد که در کنار آن با اتصال یک کویل مسی یا استیل توسط یک فنج به منبع کویلی تبدیل می گردد.

مشخصات فنی مخزن گالوانیزه

برای تبیین و بررسی مشخصات فنی مخازن گالوانیزه آیتم هایی مد نظر کارفرما، طراح، سازنده مخزن قرار می گیرد که در زیر به بررسی آنها می پردازیم:

مخزن گالوانیزه
مخزن-گالوانیزه

شکل هندسی منبع گالوانیزه

به طور کلی مخازن فلزی در حالت عادی، در دو شکله= هندسی زیر طراحی و تولید می شوند:

  • مخزن گالوانیزه استوانه ای
  • مخزن گالوانیزه مکعبی

اما در صورت درخواست کارفرما یا طرح ارسالی دستگاه مشاور پروژه امکان تولید این دسته از مخازن در اشکال مختلف انکان پذیر می باشد. برای مثال در برخی پروژه ها نیاز به مخازن مخروطی یا کروی وجود دارد که در این صورت تیم رخشاب به صورت سفارشی طراحی و تولید مخزن را بر عهده خواهد گرفت.

  • ورق مصرفی در ساخت مخازن نگهداری آب و سیالات بهداشتی

همانطور که از نام محصول مشخص است، متریال اصلی برای تولید، ورق فولادی با روکش گالوانیزه می باشد. ورق گالوانیزه در بازار به دو صورت سرد و گرم موجود می باشد که از لحاظ فنی ورق با روکش گالوانیزه گرم ایده آل تر و بهینه تر می باشد. بدین معنی که عمر مفید مخزن و مقاومت جوش ها در روکش گرم بسیار بهتر از ورق های گالوانیزه سرد است.

ظرفیت مخازن گالوانیزه

ظرفیت مخزن گالوانیزه بسیار متنوع و اختصاصی می باشد. این دسته از مخازن تگهداری سیالات در هر ظرفیتی قابل اجرا و تولید می باشد. این مجموعه توانایی تولید مخازن گالوانیزه از ظرفیت ۱۰۰ لیتر تا هر ظرفیت ممکنی را دارا بوده که در مخازن متعارف که امکان حمل و جابجایی آن در سطح جاده های کشوری امکان پذیر باشد را در داخل کارگاه رخشاب و مخازن با ابعاد بزرگ و ترافیکی را بصورت ساخت در محل، تولید می نماید.

  • ضخامت ورق مصرفی

ضخامت ورق های مصرفی در تولید منبع گالوانیزه شامل دو پارامتر ضخامت بدنه و ضخامت عدسی ها می باشد که این پارامتر بر اساس استاندارد های لازم طراحی شده و مورد استفاده قرار میگیرد.

حداقل ضخامت برای تولید مخزن گالوانیزه ورق فولادی ۳ میلیمتر می باشد و حداکثر آن نسبت به ورق موجود در بازار می باشد که در برخی مخازن سنگین تا ۳۰۰ میلیمتر نیز میتواند استفاده گردد.

مخزن نگهداری سوخت گالوانیزه

تجهیزات جانبی مخزن گالوانیزه

تجهیزات جانبی یا ملحقات تانکرگالوانیزه نگهداری آب آشامیدنی نسبت به نیاز پروژه و خریدار به مخزن اصلی اضافه می گردد که در زیر به برخی از آنها اشاره می گردد:
• دریچه بازدید (هندهول یا منهول) که هم بصورت ساده توسط که دو عدد لولا و یک دستگیره و هم به صورت دریچه تحت فشار فلنچی (رینگ و فلنچ) قابل اجرا می باشد.
• آبنما یا سایدگلس، که به منظور مشخص نمودن حجم موجود در مخزن مورد استفاده قرار می گرد که هم بصورت ساده توسط بوشن و شنگ تراز قابل اجرا می باشد و هم بصورت دریچه های شیشه ای تحت فشار که عموما بصورت دایروی بروی عدسی نصب می شوند.
• موج شکن : در مخازنی که به منظور حمل آب آشامیدنی یا هر سیال دیگر مورد استفاده قرار می گیرند برای جلوگیری از مواج شدن آب و هدر رفت آن، از پرده های موج شکن در درون مخزن استفاده می گردد.
• گرمکن یا المنت برقی: در برخی کاربری ها جهت گرم نمودن سیال داخل مخزن از المنت های برقی یا هر وسیله مشابه استفاده می گردد.

طراحی مخزن گالوانیزه

اساس طراحی مخازن فلزی به سه عامل ظرفیت مخزن، فشار کاری و چگالی سیال مرتبط می باشد. برای طراحی صحیح و ایمن یک مخزن فلزی باید به گونه ای عمل نمود که مخزن اولا بصورت مستقل دارای مقاومت کافی باشد، ثانیا نسبت به موادی که بنا است درون آن قرار گیرد در حداکثر ظرفیت با یک ضریب اطمینان قابل قبول ایستا بوده و هیچگونه تغییر شکل، اعوجاح، و ترکی در ساختار مخزن رخ ندهد.

کارگاه ساخت مخازن گالوانیزه رحشاب

قیمت مخزن گالوانیزه

قیمت مخزن گالوانیزه یکی از مهم ترین پارامتر ها در خرید مخزن نگهداری سوخت یا آب آشامیدنی می باشد که عموما برای مصرف کنندگان مخازن گالوانیزه بسیار مهم می باشد.

قیمت مخزن گالوانیزه به طور مسیتقیم با وزن تمام شده مخزن و به عبارت بهتر با مقدار ورق مصرفی در ساخت مخزن بستگی دارد. هر چقدر وزن ورق مورد استفاده در تولید مخازن گالوانیزه بالاتر باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود.

اما در زیر سعی می شود عوامل تاثیر گذار در قیمت نهایی مخازن را بررسی نمود:

  1. ظرفیت مخزن گالوانیزه
  2. جنسی رق مصرفی در ساخت مخزن
  3. ضخامت ورق بدنه مخزن
  4. ضخامت عدسی مورد استفاده در ساخت منبع گلوانیزه
  5. نوع جوشکاری مخزن
  6. تعداد پاس جوشکاری
  7. تعداد ورودی و خروجی مخزن
  8. دریچه های فلنجی مخزن
  9. تجهیزات جانبی مخزن گالوانیزه : همچون نردبان، سایدگلاس، آبنما، فلوتر و….

مخزن ذخیره سوخت گازوئیل ، تانکر نگهداری گازوئیل

مخزن ذخیره سوخت گازوئیل یکی از انواع مخزن گالوانیزه می باشد که در ظرفیت های مختلف بسته به نیاز خریدار تولید و عرضه می گردد. 

مخازن گالوانیزه نگهداری سوخت، در دو نوع مخزن افقی گالوانیزه و مخزن عمودی یا مخزن ایستاده نگهداری گازوئیل قابل تولید می باشد. عموما مخازن سوخت باید دوام و پایداری مناسبی داشته باشد تا از هدر رفت سوخت مورد نظر جلوگیری شود.

عموم مخازن سوخت بصورت تک جداره تولید می گردد و در شرایط عادی لزومی به دو جداره بودن بدنه وجود ندارد. اما در شرایط خاص همچون آب و هوای سرد و زمستانی، جهت جلوگیری از یخ زدن گازوئیل پیشنهاد می شود از مخازن دو جداره نگهداری سوخت استفاده گردد. در این حالت در فاصله موجود بین دو جداره مخزن گالوانیزه ، از عایق های حرارتی همچون: پشم شیشه ، پشم سنگ ، پیشم شیشه فویل دار و…. جهت ایزولاسیون و جلوگیری از انجماد سوخت قرار می گیرد.

نکته بعدی در رابطه با مخزن نگهداری سوخت، جلوگیری از ورود گرد وخام و ناخالصی ها به درون مخزن نگهداری می باشد. این موضوع در شرایطی که خریدار مخزن سوخت را برای مصرف دیزل ژنراتور و سایر دستگاه های موتوری حساس استفاده میکند موس تر است، زیرا در صورت وجود ناخالصی در سوخت دستگاه مورد نظر با مشکل مواجه خواهد شد.